Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice30. april 2021Predviden čas branja: 1 min

Šest novih točk EUROPE DIRECT v Sloveniji

ed_0.png
© EU
S 1. majem začne po vsej EU delovati 424 točk EUROPE DIRECT. Točke bodo odgovarjale na vprašanja o EU v živo, po spletu ali po telefonu. Njihove storitve bodo brezplačne. V Sloveniji bo dejavnih 6 točk EUROPE DIRECT, in sicer v Kopru (link is external) , Novem mestu (link is external) , Hrastniku (link is external) , Celju (link is external) , Mariboru (link is external) in Murski Soboti (link is external) . Kontaktirate jih lahko prek www.europedirect.si (link is external) .

Namen točk je, da lokalnemu prebivalstvu tudi v manjših krajih približajo politike in vrednote EU ter ga seznanjajo z aktualnim dogajanjem EU, denimo na področju boja proti COVID-19, spodbujanja okrevanja s svežnjem NextGenerationEU ter področju zelene in digitalne preobrazbe evropske družbe in gospodarstva. Z informacijami bodo posameznikom, podjetjem in organizacijam pomagale tudi prek povezovanja z drugimi mrežami EU, ki delujejo v Sloveniji.

»Točke EUROPE DIRECT so pomemben most med Brusljem in lokalnim okoljem, ki prebivalcem pomagajo bolje spoznati EU ter izkoristiti pravice in priložnosti, ki jih EU ponuja,« pravi vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Jerneja Jug Jerše. »Veselim se že, da bom sodelovala na dogodkih po Sloveniji, prisluhnila mnenjem in predlogom občanov ter da bomo soustvarjali prihodnost Evrope.«

Točke bodo prirejale dogodke in sodelovale na lokalnih prireditvah. Po šolah bodo izvajale interaktivne predstavitve o EU in priložnostih EU za mlade. Pomembno vlogo bodo imele pri spodbujanju dialoga in participativnih dogodkih, kot je konferenca o prihodnosti Evrope. Lokalne medije bodo obveščale o aktualnih evropskih vsebinah, zanimivih za lokalno okolje. Obenem bodo Evropski komisiji pomagale spremljati odziv na evropske politike v regijah.

Točke EUROPE DIRECT lahko s 1. majem poiščete na interaktivnem zemljevidu Evrope. Nova generacija točk bo delovala do konca 2025.

Več:

Več informacij

Datum objave
30. april 2021