Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice20. september 2021Predviden čas branja: 1 min

Spodbujanje evropskih inovacij

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) in Evropski investicijski sklad (EIF) sta podpisala memorandum o soglasju za tesnejše sodelovanje in spodbujanje evropskih inovacij za zeleno in digitalno preobrazbo.

Memorandum zaznamuje pomemben korak pri sodelovanju dveh organizacij, ki podpirata evropske inovatorje, mala in srednja podjetja ter podjetnike.

Ustvarja okvir za sodelovanje in izmenjavo informacij o financiranju in inovacijskih priložnostih na področjih, kot so naložbe lastniškega kapitala v evropska mala in srednja podjetja ter zagonska podjetja, pa tudi v ključnih evropskih sektorjih, kot so podnebne, energetske in okoljske tehnologije, strateške digitalne in globoke tehnologije, izobraževanje, spretnosti, zdravje in znanost o življenju.

»Boljši dostop do financiranja je ključni element vsake uspešne inovacijske politike. S povezovanjem Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo in Evropskega investicijskega sklada zagotavljamo, da lahko vsi inovatorji ter mala in srednja podjetja v Evropi, ki so sposobna spodbuditi okrevanje ter zeleno in digitalno preobrazbo, prejmejo podporo, ki jo potrebujejo,« je dejala evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel.

Več:

Več informacij

Datum objave
20. september 2021