Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice20 september 2021

Spodbujanje evropskih inovacij

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) in Evropski investicijski sklad (EIF) sta podpisala memorandum o soglasju za tesnejše sodelovanje in spodbujanje evropskih inovacij za zeleno in digitalno preobrazbo.

Coronavirus - Disinfection robots for hospitals

Memorandum zaznamuje pomemben korak pri sodelovanju dveh organizacij, ki podpirata evropske inovatorje, mala in srednja podjetja ter podjetnike.

Ustvarja okvir za sodelovanje in izmenjavo informacij o financiranju in inovacijskih priložnostih na področjih, kot so naložbe lastniškega kapitala v evropska mala in srednja podjetja ter zagonska podjetja, pa tudi v ključnih evropskih sektorjih, kot so podnebne, energetske in okoljske tehnologije, strateške digitalne in globoke tehnologije, izobraževanje, spretnosti, zdravje in znanost o življenju.

»Boljši dostop do financiranja je ključni element vsake uspešne inovacijske politike. S povezovanjem Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo in Evropskega investicijskega sklada zagotavljamo, da lahko vsi inovatorji ter mala in srednja podjetja v Evropi, ki so sposobna spodbuditi okrevanje ter zeleno in digitalno preobrazbo, prejmejo podporo, ki jo potrebujejo,« je dejala evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel.

Več:

Več informacij

Datum objave
20 september 2021