Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice22. november 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Spremembe vseevropskega jamstvenega sklada za podporo podjetjem v skladu s pravili EU

Evropska komisija je ugotovila, da so spremembe vseevropskega jamstvenega sklada, ki je bil vzpostavljen v podporo podjetjem pri soočanju s posledicami pandemije COVID-19, v skladu s pravili EU o državnih pomoči.

EQUFIRE project: testing the fire performance of steel frame structures after an earthquake

Sklad je bil vzpostavljen 14. decembra lani in ga s podporo držav članic upravlja Evropska investicijska banka. Predvsem malim in srednjim podjetjem omogoča koordiniran dostop do finančne podpore v obliki dolžniških in lastniških instrumentov.

Sklad omogoča sodelovanje vseh držav članic, pri čemer se je doslej za sodelovanje odločilo 22 držav članic, med njimi tudi Slovenija.

Evropska komisija je odobrila sledeče spremembe sklada, in sicer: (1) povečanje finančne zgornje meje in maksimalnega roka zapadlosti za določene zajamčene produkte; (2) možnost za banke, da vključijo posojila in druge možnosti financiranja v okvir jamstva sklada do 30. junija 2022 ter dodatno podaljšajo rok zapadlosti teh posojil v upravičenih okoliščinah; (3) produkt nove košarice obveznic za naslavljane specifičnih finančnih potreb malih in srednjih podjetij ter podjetij s srednje veliko tržno kapitalizacijo.

Več:

 

 

Več informacij

Datum objave
22. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji