Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice13. september 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Sredstva EU za infrastrukturo za alternativna goriva

Evropska komisija je danes objavila 24 projektov, ki bodo skupno prejeli 292 milijonov evrov nepovratnih sredstev za razvoj infrastrukture za alternativna goriva vzdolž vseevropskega prometnega omrežja (TEN-T) v 23 državah EU.

Sredstva EU za infrastrukturo za alternativna goriva

Evropska komisija je danes objavila 24 projektov, ki bodo skupno prejeli 292 milijonov evrov nepovratnih sredstev za razvoj infrastrukture za alternativna goriva vzdolž vseevropskega prometnega omrežja (TEN-T) v 23 državah članicah EU.

»Naša naložba v višini 292 milijonov evrov bo pomenila približno 5700 polnilnih mest na približno 1400 polnilnih postajah in približno 57 polnilnih postaj v omrežju TEN-T, vse v naslednjih treh letih. V skladu s cilji evropskega zelenega dogovora in potrebo po povečanju energetske neodvisnosti EU bodo projekti prispevali k neodvisnosti evropskega prometnega omrežja od fosilnih goriv,« je pojasnila evropska komisarka za promet Adina Vălean.

Danes izbrani projekti bodo pospešili vzpostavitev celotnega omrežja infrastrukture za polnjenje in oskrbo z vodikom, ki je potrebna za široko uvedbo nizko- in brezemisijskih vozil za vse načine prevoza.

Med izbranimi projekti je tudi italijanski projekt Ultra Fast in Europe, katerega cilj je postavitev polnilnih mest za električna vozila v osmih državah članicah, tudi v Sloveniji.

Več:

Več informacij

Datum objave
13. september 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji