Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice2. december 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Sredstva EU za trajnostno modro gospodarstvo

Evropska komisija je sprejela programa Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo (EMFAF) za Portugalsko in Slovenijo, na podlagi katerih bosta ti državi prejeli izdatna sredstva za obdobje 2021–2027.

Evropska komisija je sprejela programa Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo (EMFAF) za Portugalsko in Slovenijo, na podlagi katerih bosta ti državi prejeli izdatna sredstva za obdobje 2021–2027. Skupni znesek dodeljenih sredstev za Slovenijo je 34 milijonov evrov, od tega znaša prispevek EU 24 milijonov evrov.

Skupni znesek dodeljenih sredstev za Slovenijo je 34 milijonov evrov, od tega znaša prispevek EU 24 milijonov evrov.

Komisar za okolje, oceane in ribištvo Virginijus Sinkevičius je dejal: »Z veseljem naznanjam sprejetje programov EMFAF za Portugalsko in Slovenijo, ki prepoznavata morje kot strateško bogastvo s potencialom za priložnosti za trajnostno rast na različnih področjih, kot npr. raziskave in inovacije, zaposlovanje in socialna kohezija. Programa bosta spodbujala tudi nizkoogljični sektor in močnejše modro gospodarstvo.«

V Sloveniji bo približno 40 % programa namenjenega trajnostnemu modremu gospodarstvu. Program bo spodbudil zeleni in digitalni prehod, okrepil trajnostno upravljanje morja in oceanov v Jadranu ter vlaganja v trajnostne dejavnosti akvakulture.

Več:

Evropska komisija je sprejela programa Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo (EMFAF) za Portugalsko in Slovenijo, na podlagi katerih bosta ti državi prejeli izdatna sredstva za obdobje 2021–2027.

 

Več informacij

Datum objave
2. december 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji