Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice10. september 2021Predviden čas branja: 1 min

Stanje v Uniji 2021 – Dosežki 2020–2021

Predsednica Ursula von der Leyen bo imela v sredo, 15. 9., ob 9. uri v Evropskem parlamentu govor o stanju v Uniji. V luči govora o stanju v Uniji je Evropska komisija danes objavila publikacijo, s pregledom dela in dosežkov od lanskega septembra.

SOTEU dosežki

Publikacija je na voljo v vseh uradnih jezikih EU in opisuje ukrepe Unije pri soočanju s pandemijo COVID-19 ter izvajanje prednostnih nalog Komisije.

Poseben poudarek je namenjen zavezi Komisije, da konča krizo COVID-19 in ponovno zažene naša gospodarstva s pomočjo instrumenta NextGenerationEU, hkrati pa poskrbi, da bodo gospodarstva bolj zelena, digitalna in bolj odporna.

Del pozornosti je namenjen tudi aktivnostim Komisije na globalni ravni in razpravi o oblikovanju skupne prihodnosti v okviru Konference o prihodnosti Evrope.

Predsednica ali predsednik Evropske komisije ima vsako leto septembra pred evropskimi poslanci govor o stanju v Uniji, v katerem povzame dosežke iz preteklega leta in predstavi prednostne naloge za leto, ki prihaja. Sledi razprava s poslanci.

Govor lahko v živo spremljate na spletni strani Evropske komisije, na EbS, Facebooku, Twitterju in YouTubu.

Več:

Več informacij

Datum objave
10. september 2021