Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice30. maj 2022Predstavništvo v Sloveniji

Študija o dostopu oseb z rakom do finančnih produktov

Evropska komisija je ob evropskem tednu boja proti raku objavila študijo o dostopu do finančnih produktov za osebe z zgodovino raka v EU in določila naslednje korake za ukrepanje v okviru evropskega načrta za boj proti raku.

Visit of Stella Kyriakides, European Commissioner, to Cyprus

Študija poudarja široko podporo politiki na ravni EU, da se zagotovi pravičen dostop do produktov, kot so življenjska zavarovanja ter posojila ali krediti. Med ukrepi so ozaveščanje, boljša izmenjava znanj, izkušenj in praks ter redno obveščanje o znanstvenih dosežkih.

Komisija bo začela obsežnejše delo za zbiranje dodatnih dokazov in ugotovitev ter okrepitev dialoga med nacionalnimi organi, pacienti in finančnim sektorjem, da bi do začetka leta 2024 oblikovali prvi kodeks ravnanja EU.

Evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stela Kiriakides pa je opozorila na ovire, s katerimi se osebe, ki so preživele raka, srečujejo pri dostopu do finančnih storitev in na drugih področjih življenja. Z evropskim načrtom za boj proti raku se na ravni EU prvič začenja delo za zagotovitev pravičnost pri dostopu do finančnih storitev za ljudi z zgodovino raka, katerih število se vse bolj povečuje.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
30. maj 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji