Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice5. oktober 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Svetovni dan učiteljev

Evropska komisija ob današnjem svetovnem dnevu učiteljev opozarja na pomen in ključno vlogo učiteljevvodij usposabljanja in vodstvenih delavcev šol v družbi.

Solidarity for Ukraine - Italy

Komisija izvaja vrsto dopolnilnih ukrepov in pobud v okviru evropskega izobraževalnega prostora za podporo učiteljem skozi njihov celotno poklicno pot, tako pri začetnem izobraževanju kot pri nadaljnjem poklicnem izpopolnjevanju. Med drugim naj bi do leta 2025 razvila 25 učiteljskih akademij Erasmus+ za vzpostavitev mrež institucij za izobraževanje učiteljev, združenj učiteljev in deležnikov, povečanje števila in kakovosti obdobij mobilnosti učiteljev v okviru programa Erasmus+ ter izvajanje evropske nagrade za inovativno poučevanje za priznanje dela učiteljev in njihovih šol.  

Mreža Eurydice pa je danes objavila poročilo o plačah in nadomestilih učiteljev in vodstvenih delavcev šol 2021/2022. Plačilo je eden od pomembnih dejavnikov za pritegnitev novega kadra v šole ter priznanje njihovega dela in motiviranost za opravljanje učiteljskega poklica. Poročilo vsebuje podatke za posamezne države in izobraževalne sisteme.

Več:

Več informacij

Datum objave
5. oktober 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji