Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice1. december 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Ukrepi ob ponovnem porastu števila okužb s COVID-19

Evropska komisija je danes predstavila skupen in usklajen pristop EU za učinkovito reševanje izzivov, ki so posledica ponovnega izbruha COVID-19 v številnih državah članicah.

Press conference by Ursula von der Leyen, President of the European Commission, and Stella Kyriakides, European Commissioner, on facing current and new COVID-19 challenges

Zaradi hitrega naraščanja števila okužb in ponovnega pritiska na bolnišnice so potrebni nujni in odločni ukrepi. Dodatno skrb vzbuja potencialna grožnja različice omikron.

»V preteklih tednih smo bili mnogi priča ponovnim okužbam s COVID-19 pri naših prijateljih, sodelavcih in družinskih članih. Hitro naraščajoče število primerov okužb povzroča velik pritisk na naše bolnišnice in zdravstvene delavce. Prav tako našo pozornost zahteva pojav predvidoma zelo kužne različice omikron. Prepričana pa sem, da se je EU pripravljena spoprijeti s temi izzivi. Danes predstavljamo širok nabor ukrepov, ki zajemajo krepitev prizadevanj za cepljenje in naložb v zdravljenja, izboljšanje sistema nadzora in preventive ter krepitev naše globalne solidarnosti. Ponovno pa vas vse pozivam, da se cepite, pridobite tudi poživitveni odmerek ter upoštevate zaščitne ukrepe,« je dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stela Kiriakides je dodala, da so tam, kjer je treba, smiselni tudi učinkoviti javnozdravstveni ukrepi, vključno z omejevanjem socialnih stikov in nošenjem zaščitnih mask.

Več:

Več informacij

Datum objave
1. december 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji