Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice29. junij 2021Predviden čas branja: 1 min

Ukrepi glede dezinformacij Facebooka, Twitterja, TikToka, Microsofta in Googla

Evropska komisija je danes objavila poročila o ukrepih glede dezinformacij o COVID-19, ki so jih Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft in Google sprejeli maja letos, kot podpisniki kodeksa ravnanja glede dezinformacij.

Illustrations on disinformation

»Pandemija nas je opomnila, da lahko ustrezne in pravočasne informacije rešujejo življenja in podpirajo okrevanje. Ta program spremljanja ostaja testni primer za platformo, ki bo prispevala h krepitvi kodeksa ravnanja glede dezinformacij,« je dejala podpredsednica Komisije Věra Jourová, pristojna za področje vrednot in preglednosti.

Facebook je sporočil, da je maja več kot 5 milijonov uporabnikov uporabljalo okvirje za profile, ki so bili uvedeni, da bi ljudi spodbudili k cepljenju. Twitter je posodobil sistem obveščanja uporabnikov, da bi se ti v večji meri zavedali, kdaj so njihove objave označene ali odstranjene, TikTok pa je sodeloval z italijanskim ministrstvom za mlade v kampanji za spodbujanje cepljenja. Svoje ugotovitve sta podala tudi Microsoft Bing in Google.

V skladu z nedavno objavljenimi smernicami bi bilo potrebno izkušnje, pridobljene v trenutnem programu spremljanja, uporabiti za oblikovanje trdnega okvirja za spremljanje, ki bi obsegal jasne kazalnike uspešnosti.

Več:

Več informacij

Datum objave
29. junij 2021