Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice27. julij 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Univerza v Ljubljani med izbranimi zavezništvi Evropskih univerz

Evropska komisija je danes objavila rezultate razpisa v okviru pobude Evropske univerze za leto 2022.

University of Ljubljana
EU

V programu Erasmus+ bo zagotovljen rekorden proračun v višini 272 milijonov evrov, ki bo omogočil nadaljnjo podporo za 16 obstoječih evropskih univerz in začetek sodelovanja štirih novih zavezništev. Skupaj s 24 zavezništvi, izbranimi leta 2020, zdaj v 44 evropskih univerzah sodeluje 340 visokošolskih ustanov v glavnih mestih in regijah 31 držav. Med potrjenimi zavezništvi tokratnega razpisa je tudi Univerza v Ljubljani.

Evropske univerze so zavezništva visokošolskih ustanov iz vse Evrope, ki sodelujejo na področju izobraževanja, raziskav in inovacij v korist študentov in študentk, izobraževalnega osebja in družbe. Sodelujoče ustanove skupaj iščejo nove načine dolgoročnega strukturnega, trajnostnega in sistemskega sodelovanja na področju izobraževanja, raziskav in inovacij po vsej Evropi. Ponujajo na študente osredotočene kurikule, ki se skupaj izvajajo v meduniverzitetnih kampusih, v katerih lahko študenti, osebje in raziskovalci iz vseh delov Evrope uživajo nemoteno mobilnost.

Zavezništva lahko odslej sprejmejo pridružene partnerje iz držav bolonjskega procesa, na primer iz Ukrajine, Združenega kraljestva in Švice. Poleg tega so evropske univerze sklenile partnerstva s približno 1 300 pridruženimi partnerji, od nevladnih organizacij, podjetij, mest in lokalnih ali regionalnih organov, s čimer bodo lahko znatno povečale kakovost in obseg terciarnega izobraževanja.

Naslednji razpis bo Komisija objavila jeseni.

Več informacij

Datum objave
27. julij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji