Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice26. januar 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Vozlišče evropskih inovacijskih ekosistemov

Evropska komisija je predstavila novo podatkovno vozlišče evropskih inovacijskih ekosistemov, interaktivno orodje z informacijami o programih financiranja EU.

research_and_innovation.jpg
© EU

V aplikaciji je mogoče z le nekaj kliki dostopati do dinamičnega zemljevida, seznamov upravičencev in projektov ter statističnih podatkov o številu sodelujočih, doslej dodeljenih proračunskih sredstvih in številu projektov, izbranih za financiranje.

Hkrati se bo evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel danes srečala s koordinatorji prvih projektov evropskih inovacijskih ekosistemov. Namen teh projektov je podpreti inovacije s povezovanjem virov (kot so finančna sredstva, oprema in objekti), organizacij (kot so visokošolske ustanove, raziskovalne in tehnološke organizacije, podjetja, vlagatelji tveganega kapitala ter finančni posredniki), vlagateljev in oblikovalcev politik. Med njimi je tudi projekt CHESS (Change Hubs for Ecosystemic Social Solutions), ki ga koordinira Evro-sredozemska univerza iz Pirana.

Ti projekti, ki so del programa EU za raziskave in inovacije Obzorje Evropa, neposredno prispevajo k trem vodilnim pobudam novega evropskega programa za inovacije: širitvi inovacijsko intenzivnih podjetij, omogočanju inovacij s prostori za preskušanje in inovativnim javnim naročanjem ter krepitvi inovacijskih ekosistemov po vsej EU in odpravi inovacijskega razkoraka.

Več:

Več informacij

Datum objave
26. januar 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji