Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice12. september 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Z brezplačno železniško vozovnico na pot po EU

V okviru pobude DiscoverEU bo že drugič letos 35.000 mladih prejelo železniško vozovnico za raziskovanje Evrope, njene bogate kulture in gradnjo novih prijateljstev. Naslednji krog prijav bo namreč potekal med 11. in 25 oktobrom letos.

Brezplačne vozovnice #DiscoverEU (par najstnikov pred vlakom čeških železnic, ki dela selfie fotografijo)

Razpis je odprt za mlade, ki so rojeni v letu 2004 in prihajajo iz držav programa Erasmus+, vključno z Islandijo, Lihtenštajnom, Norveško, Severno Makedonijo, Srbijo in Turčijo.

Za pridobitev vozovnic, se morajo prijaviti na evropskem mladinskem portalu, kjer bodo odgovorili na pet kviznih vprašanj in eno pomožno.

Mladi, ki bodo uspešno prišli do vozovnic, bodo med 1. marcem 2023 in 29. februarjem 2024 lahko potovali po Evropi do 30 dni.

Prejemniki vozovnic bodo pridobili še kartico popusta z več kot 40.000 možnostmi popusta na javni prevoz, kulturo, nastanitev, hrano, šport in druge storitve, ki so na voljo v upravičenih državah. Poleg tega bodo lahko sodelovali v pobudi DiscoverEU meet-ups, ki se je začela poleti letos in je sestavljena iz vznemirljivega eno- do tridnevnega kulturnega programa v vseh državah programa Erasmus+.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
12. september 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji