Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice27. september 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Za odpornejšo, konkurenčnejšo in bolj trajnostno Evropo

Evropska komisije je danes sprejela sporočilo, v katerem ocenjuje dosežke in izzive za izgradnjo odpornejšega, konkurenčnejšega in bolj trajnostnega gospodarstva ter zaščito državljanov EU in zagotavljanje njihove blaginje.

European flag and symbolic handshake

Evropska komisije je pred razpravo voditeljev v Granadi 6. oktobra o strateški avtonomiji EU in prednostnih ciljih politike EU v prihodnjih letih danes sprejela sporočilo, v katerem ocenjuje dosežke in izzive za izgradnjo odpornejšega, konkurenčnejšega in bolj trajnostnega gospodarstva ter zaščito državljanov EU in zagotavljanje njihove blaginje.

V sporočilu so poudarjena posebna področja, na katerih so potrebna večja prizadevanja, kot so vzpostavitev bolj inovativnega in medsebojno povezanega enotnega trga, ohranjanje notranje kohezije, spodbujanje zavezništev z mednarodnimi partnerji in krepitev zmogljivosti EU kot ponudnika varnosti za svoje državljane in regije. EU si mora še naprej prizadevati za zmanjšanje tveganja ter okrepitev svoje gospodarske in industrijske baze ter hkrati zaščititi svojo gospodarsko varnost in edinstven socialni model.

Več:

Več informacij

Datum objave
27. september 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji