Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice12. oktober 2021

Začetek delovanja strokovne skupine za boj proti dezinformacijam in spodbujanje digitalne pismenosti

Komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel bo danes uradna oznanila začetek delovanja strokovne skupine za boj proti dezinformacijam in spodbujanje digitalne pismenosti z izobraževanjem in usposabljanje.

Statement by Mariya Gabriel, European Commissioner, on the launch of an expert group on disinformation and digital literacy

Splošna naloga strokovne skupine je zagotavljati podporo pri pripravi praktičnih smernic za učitelje in izobraževalce. To bo okrepilo cilje akcijskega načrta za digitalno izobraževanje, katerega namen je zagotoviti odličnost v digitalnem izobraževanju za vsakega udeleženca izobraževanja in vsako šolo v Evropi.

»Danes sta kritično razmišljanje in ocenjevanje kakovosti informacij, do katerih dostopamo na spletu, enako pomembni kot branje in pisanje. Naše mlade želimo opolnomočiti, da bodo lahko prispevali v svetu spletnih razprav. Da bi uspeli, bomo prek te strokovne skupine, sodelovali z našimi učitelji in izobraževalci, ki so gonilna sila sprememb v izobraževanju in usposabljanju,« je dejala komisarka Gabriel.

V strokovni skupini sodeluje 25 strokovnjakov, od tega je bilo 21 izbranih na razpisu, 4 pa predstavljajo Organizacijo za gospodarsko sodelovanje in razvoj, Svet Evrope, UNICEF in Urad Evropske unije za intelektualno lastnino. Jutri bo potekalo prvo srečanje strokovne skupine.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
12. oktober 2021