Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice16. november 2021Predstavništvo v Sloveniji

Zagonska podjetja na podeželju

Evropska komisija je za pridobitev vpogleda v izzive in potencial novoustanovljenih podjetij na podeželju danes vzpostavila forum Start-up Village.

Demography in the EU, ages 6-12 - France

V okviru dolgoročne vizije za podeželska območja EU iz junija 2021 in akcijskega načrta Komisije za podeželje, letni forum Start-up Village prispeva k spodbujanju raziskav in inovacij v podeželskih skupnostih, ter pomaga graditi bolj inovativno podjetništvo, ki bo privabilo več mladih in nadarjenih ljudi.

 »Današnji zagon foruma Start-up Village pomeni nov začetek za podeželska območja. Odraža pomen, ki ga Evropska komisija namenja podpori podeželskim območjem, saj je demografski prehod najbolj viden ravno v teh območjih. S pomočjo foruma želimo, da najboljši tam tudi ostanejo in skozi rast svojih zagonskih podjetij, kot dolgoročnih gonilnih sil našega gospodarstva, prispevajo k izgradnji blaginje ter hkrati izkoriščajo naravni potencial evropskih podeželskih območij,« je dejala podpredsednica Evropske komisije za demokracijo in demografijo Dubravka Šuica.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
16. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji