Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. julij 2022Predstavništvo v Sloveniji

Zagotovljeni novi odmerki cepiv proti opičjim kozam

Evropski organ za pripravljenost in odzivanje na izredne zdravstvene razmere HERA je danes v dogovoru z družbo Bavarian Nordic zagotovil dodatnih 54.530 odmerkov cepiva tretje generacije proti opičjim kozam.

Coronavirus - First vaccinations, Spain

Evropski organ za pripravljenost in odzivanje na izredne zdravstvene razmere HERA je danes v dogovoru z družbo Bavarian Nordic zagotovil dodatnih54.530 odmerkov cepiva tretje generacije proti opičjim kozam. S tem se je skupno število odmerkov povečalo na 163.620.

Komisarka za zdravje in varnost hrane Stela Kiriakides je pojasnila: »Zaskrbljena sem zaradi vse več primerov opičjih koz v EU. V EU imamo zdaj več kot 7000 primerov, kar je skoraj 50 % več kot pred enim tednom. Hitro smo se odzvali ter šestim državam članicam že zagotovili približno 25.000 odmerkov. Zdaj smo zagotovili več kot 160.000 odmerkov cepiv, da bi se lahko hitro odzvali na širjenje tega virusa.«

Dostava cepiv opičjih koz, ki jih financira EU, se bo v preostanku leta nadaljevala v države članice EU, Norveško in Islandijo.

Več:

Več informacij

Datum objave
18. julij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji