Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice9. junij 2021Predviden čas branja: 1 min

Zelena zaveza za potrošnjo

Zeleni zavezi za potrošnjo se je pridružilo 6 novih podjetij, ki bodo povečale svoj prispevek k zelenemu prehodu. To so podjetja Ceconomy, Engie, Erste Group, H&M Group, Philips in Vėjo projektai Dancer bus.

Zeleni zavezi za potrošnjo se je pridružilo 6 novih podjetij

«Pozdravljam zaveze omenjenih šestih podjetij h konkretnim ukrepom za trajnostno proizvodnjo in potrošnjo, ki presegajo zakonsko določene cilje v okviru prava EU. Takšna odločenost za pospešitev podnebnih ukrepov izkazuje napor, ki ga evropski potrošniki pričakujejo. Trenutno pri zeleni zavezi sodeluje 11 podjetij, v prihodnje pa se veselim sodelovanja še s številnimi drugimi,» je dejal evropski komisar za pravosodje Didier Reynders.

Zaveze so bile oblikovane v skupnem prizadevanju Komisije in podjetij. Njihov cilj je pospešiti napore podjetij k trajnostnemu gospodarskemu okrevanju in okrepiti zaupanje potrošnikov v okoljsko učinkovitost podjetij in proizvodov.

Zelena zaveza za potrošnjo se uresničuje kot prva pobuda v okviru nove agende za potrošnike in je del evropskega podnebnega pakta, ki kot vseevropska pobuda ljudi, skupnosti in organizacije vabi k sodelovanju pri podnebnih ukrepih in izgradnji bolj zelene Evrope.

Več:

Celotno sporočilo:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sl/mex_21_2905

Več informacij

Datum objave
9. junij 2021