Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice5. junij 2023Predstavništvo v Sloveniji

Zeleni tedna EU

Jutri se v Bruslju v sklopu zelenega tedna EU 2023 začenja dvodnevna konferenca. Dogajanje od 3. do 11. junija dopolnjujejo številni dogodki po Evropi, ki letos potekajo pod skupnim naslovom »Ustvarimo svet z neto ničelnimi emisijami«. 

zelena potrošnja

Pogovori na jutrišnji konferenci bodo med drugim namenjeni vplivu vojne v Ukrajini na okolje in načrte za obnovo, biotski raznovrstnosti, krožnemu gospodarstvu, ničelnemu onesnaževanju, financiranju zelenih projektov in boju proti okoljski kriminaliteti. Podeljene bodo tudi nagrade LIFE za najboljše projekte za varstvo narave, okolja in podnebne ukrepe. 

V okviru evropskega leta znanj in spretnosti bodo potekali številni partnerski dogodki, ki jih organizirajo šole, univerze, poslovna združenja, okoljske organizacije, civilna družba in vladne agencije. Namenjeni bodo ozaveščanju ljudi o pomenu varstva okolja in spodbujanju trajnostne življenjske prakse. 

Zeleni teden EU je največji evropski letni dogodek o okoljski politiki, ki posameznike, skupnosti in organizacije spodbuja k ukrepanju za zaščito, ohranjanje in obnovo okolja.  

Več:

Več informacij

Datum objave
5. junij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji