Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice28. junij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Rezultati razpisa iz ukrepov Marie Skłodowske-Curie

Evropska komisija je v okviru ukrepov Marie Skłodowske-Curie (MSCA) objavila rezultate lanskega razpisa za sofinanciranje regionalnih, nacionalnih in mednarodnih programov (COFUND).

Marie Sklodowska Curie actions - evropska sredstva za podoktorske raziskovalce (Foto: stilizirana grafika z znanstvenimi elementi)

Skupno 95 milijonov evrov bo namenjeno sofinanciranju 16 programov doktorskega usposabljanja in 14 podoktorskih štipendij.  

Izbrani projekti bodo podpirali mobilnost, usposabljanje, nadzor in poklicni razvoj več kot 1000 odličnih znanstvenikov. Njihova raziskovalna področja zajemajo številne teme, kot so umetna inteligenca in podatkovne vede, raziskave raka, izzivi, povezani z zelenim in digitalnim prehodom ali podnebnimi spremembami.  

Projekti zajemajo več kot 511 organizacij v 39 državah EU, državah, pridruženih programu Obzorje Evropa, in širše, vključno s 141 podjetji ter 74 malimi in srednjimi podjetji. Pri dveh projektih gre tudi za slovensko udeležbo.  

Od leta 2014 so ukrepi Marie Skłodowske-Curie podprli 272 projektov COFUND. Vseživljenjsko učenje je ena od prednostnih nalog evropskega leta spretnosti, katerega cilj je ljudem pomagati pri pridobivanju ustreznih znanj in spretnosti za kakovostna delovna mesta.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
28. junij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji