Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice10. januar 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Začetek pobude Kampus EIT

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) je danes uvedel novo pobudo »Kampus EIT«, s katero želi olajšati dostop do svoje široke ponudbe izobraževanja in usposabljanja, ki združuje inovacije in podjetništvo.

Začetek pobude Kampus EIT

Prek nove spletne platforme lahko zainteresirani zdaj dostopajo do različnih programov izobraževanja, ki jih ponuja EIT in njegovih devet skupnosti znanja in inovacij. Prvi programi na platformi obravnavajo podnebje, hrano, zdravje in surovine, postopno pa bodo razširjeni na teme, kot so energija, digitalizacija, kmetijstvo, proizvodnja, mobilnost v mestih ter kultura in ustvarjalnost.

Izobraževalne dejavnosti bodo sčasoma vključevale storitve, ki se bile prej razpršene po različnih spletnih straneh in so namenjene različnim ciljnim skupinam, od srednješolk in univerzitetnih študentov do udeležencev strokovnega izobraževanja in institucij za terciarno izobraževanje.

EIT je neodvisen organ EU, ki povezuje vodilna podjetja, raziskovalne laboratorije in univerze v skupnosti znanja in inovacij, ki se osredotočajo na reševanje svetovnih izzivov, od podnebnih sprememb in trajnostne energije do zdravega življenja in hrane.

Več:

Več informacij

Datum objave
10. januar 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji