Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice11. oktober 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

EIT za talente

Evropska komisija je napovedala začetek pobude EIT za talente na področju inovacijsko intenzivnih tehnologij, ki je eden od vodilnih ukrepov novega evropskega programa za inovacije.

Humanoid robotics and AI research and development - PAL Robotics

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) namerava do leta 2025 usposobiti en milijon evropskih talentov na področju inovacijsko intenzivnih tehnologij, ki temeljijo na najsodobnejši znanosti ter povezujejo številna raziskovalna področja in obravnavajo pereče družbene potrebe.

EIT bo s svojo mrežo 3.400 partnerjev po Evropi razvil programe za izobraževanje na področju inovacijsko intenzivnih tehnologij, kot so umetna inteligenca, biotehnologija, blokovne verige, kvantno računalništvo ter letalska in vesoljska industrija. V programe se bodo lahko vključili talenti na vseh ravneh izobraževanja, od srednješolcev in študentov do podjetnikov in ponudnikov izobraževanja. Poseben poudarek bo na udeležbi žensk in državah z manjšo inovacijsko zmogljivostjo.

Spodbujanje, privabljanje in ohranjanje visokotehnoloških talentov bo ključnega pomena za zeleni in digitalni prehod Evrope ter izkoriščanje novih inovacij v skladu z evropskim programom za inovacije.

Več:

Več informacij

Datum objave
11. oktober 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji