Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice17. julij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Free Media Hub EAST za podporo ruskim in beloruskim medijem

Evropska unija podpira pilotni projekt Free Media Hub EAST za okrepitev podpore neodvisnim ruskim in beloruskim medijem, ki delajo v EU in ohranjajo pomembno občinstvo doma.

internet

Evropska unija podpira pilotni projekt Free Media Hub EAST za okrepitev podpore neodvisnim ruskim in beloruskim medijem, ki delajo v EU in ohranjajo pomembno občinstvo doma. Gre za medijsko vozlišče, ki ga vodi center civilne družbe v Pragi in naj bi dodelilo več kot 2,2 milijona evrov nepovratnih sredstev za zagotavljanje pomoči in psihološke podpore, vlaganj v tehnološke rešitve in krepitev sodelovanja med lokalnimi središči, kjer se ti izgnani mediji nahajajo v EU (predvsem na Češkem, v Nemčiji, na Poljskem, v Latviji in Litvi).

»Ruski neodvisni mediji in civilna družba imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju stalnega pretoka dejanskih informacij rusko govorečemu občinstvu in boju proti dezinformacijam ruske države. S podpiranjem produkcije in razširjanja neodvisnih vsebin, ustvarjenih brez kakršnega koli uredniškega vmešavanja, bo ta projekt prispeval k našim prizadevanjem za boj proti ruski propagandi,« je poudaril evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Pilotni projekt je rezultat letošnjega razpisa in je del širših prizadevanj za zaščito vrednot EU v času vojne ter za podporo neodvisnim medijem v EU in zunaj nje.

Več:

Več informacij

Datum objave
17. julij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji