Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice15. junij 2021Predviden čas branja: 1 min

Močnejši po pandemiji: prva spoznanja za prihodnost

Evropska komisija danes predstavlja sporočilo o prvih spoznanjih, pridobljenih med pandemijo COVID-19 v zadnjih 18 mesecih, in njihovem nadgrajevanju za izboljšanje ukrepov na ravni EU in nacionalni ravni.

Alternative greetings between friends during the coronavirus pandemic

To bo pripomoglo k boljšemu predvidevanju tveganj za javno zdravje in izboljšanju načrtovanja ravnanja v nepredvidljivih razmerah ter posledično k hitrejšemu in učinkovitejšemu skupnemu odzivanju na vseh ravneh. Deset spoznanj se osredotoča na to, kaj je treba izboljšati in kaj bi lahko storili bolje v prihodnosti.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je povedala: »Celoviti odziv EU na pandemijo je bil v smislu obsega brez primere in dosežen je bil v rekordnem času, kar dokazuje pomen sodelovanja v Evropi. Skupaj smo dosegli, česar nobena država članica EU ne bi mogla storiti sama. Naučili pa smo se tudi, kaj je delovalo dobro in kje bi lahko bolje ukrepali v primeru novih pandemij v prihodnosti. Zdaj moramo ta spoznanja pretvoriti v spremembe.»

To poročilo o prvih spoznanjih v zvezi s pandemijo COVID-19 bo prispevalo k razpravi vodij držav na junijskem zasedanju Evropskega sveta. Predstavljeno bo Evropskemu parlamentu in Svetu Evropske unije, Komisija pa bo nato v drugi polovici leta 2021 predložila konkretne rezultate.

Več:

Več informacij

Datum objave
15. junij 2021