Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice8. junij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Priprava odpadkov za ponovno uporabo

Evropska komisija je v danes objavljenem poročilu opredelila, ali za posamezne države članice obstaja tveganje, da ne bodo izpolnile ciljev glede priprave komunalnih odpadkov in vse odpadne embalaže za ponovno uporabo.

Priprava odpadkov za ponovno uporabo

Evropska komisija je v danes objavljenem poročilu opredelila, ali za posamezne države članice obstaja tveganje, da ne bodo izpolnile ciljev glede priprave komunalnih odpadkov in vse odpadne embalaže za ponovno uporabo in njihovega recikliranja do leta 2025 ter cilja glede odlaganja odpadkov na odlagališčih do leta 2035.

Devet držav članic je na dobri poti, da dosežejo cilje za leto 2025: Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Nemčija, Nizozemska, Italija, Luksemburg in tudi Slovenija.

Za preostalih 18 držav članic pa obstaja tveganje, da ne bo izpolnilo enega ali obeh ciljev za leto 2025.

Nekatere države članice tudi še naprej odlagajo večino svojih komunalnih odpadkov in verjetno ne bodo izpolnile cilja glede odlaganja odpadkov na odlagališčih do leta 2035. Komisija tem državam predstavlja priporočila, ki temeljijo na stalni finančni in tehnični podpor za izboljšanje uspešnosti pri ravnanju z odpadki.

Več:

Več informacij

Datum objave
8. junij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji