Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Novice in dogodki

Novice

Sprejetje reform energetskih trgov (Foto: grafika s fotografijami električne napeljave, cevi v vodikovih elektrarnah in para, ki doma preračunava gospodinjske stroške)
  • Novice

Danes so bile sprejete pomembne reforme trga električne energije in plina ter novi regulativni okvir za spodbujanje razvoja vodika in drugih razogljičenih plinov.

  • Predviden čas branja: 1 min
Evropski državljanski forum o boju proti sovraštvu v družbi (Foto: prizor iz dvorane, polne udeležencev iz vse Evrope)
  • Novice

V Bruslju je od 17. do 19. maja potekalo zadnje zasedanje evropskega državljanskega foruma o boju proti sovraštvu v družbi, na katerem je 150 evropskih državljank in državljanov na Evropsko komisijo in nacionalne organe naslovilo 21 priporočil za boj proti sovraštvu v vseh oblikah.

  • Predviden čas branja: 1 min
Nova raziskava Eurobarometer: učenje jezikov (Foto: strip s skupino ljudi različnih generacij, ki se na sprehodu pogovarjajo v različnih jezikih)
  • Novice

Nova raziskava Eurobarometer o Evropejcih in Evropejkah in njihovih jezikih kaže na pozitiven odnos do učenja jezikov. Velika večina Evropejcev in Evropejk (86 %) meni, da bi moral vsak govoriti vsaj en tuji jezik, in skoraj trije od petih (59 %) so tega tudi sposobni vsakodnevno ali vsaj pogosto.

  • Predviden čas branja: 1 min

Dogodki

Služba za medije Predstavništva skrbi za obveščenost slovenskih medijev o zadevah EU in ozaveščanje slovenske javnosti o vlogi EU v Sloveniji.

Dostop do publikacij evropskih institucij o dejavnostih in politikah Evropske unije.

Preverjamo dejstva in pojasnjujemo nekaj pogostih in aktualnih vsebin, da bi odpravili napačne predstave o EU.