Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Novice in dogodki

Novice

European flag and symbolic handshake
  • Novice

Za odpornejšo, konkurenčnejšo in bolj trajnostno Evropo

Evropska komisije je danes sprejela sporočilo, v katerem ocenjuje dosežke in izzive za izgradnjo odpornejšega, konkurenčnejšega in bolj trajnostnega gospodarstva ter zaščito državljanov EU in zagotavljanje njihove blaginje.

Finance
  • Novice

Okvir finančnih kompetenc EU za otroke in mlade

Komisija in Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) sta danes objavili skupni okvir finančnih kompetenc EU za otroke in mlade. Okvir je zasnovan tako, da pomaga izboljšati finančno pismenost mladih in s tem sprejemati informirane odločitve o osebnih financah danes in v prihodnje.

Evropska komisija je objavila drugi sklop razpisov za zbiranje predlogov v okviru digitalnega področja Instrumenta za povezovanje Evrope v višini 277 milijonov evrov.
  • Novice

Stanje digitalnega desetletja

Danes objavljeno prvo poročilo o stanju digitalnega desetletja je celovit pregled napredka pri uresničevanju digitalne preobrazbe za bolj digitalno suvereno, odporno in konkurenčno EU.

Dogodki

Služba za medije

Služba za medije Predstavništva skrbi za obveščenost slovenskih medijev o zadevah EU in ozaveščanje slovenske javnosti o vlogi EU v Sloveniji.

Publikacije

Dostop do publikacij evropskih institucij o dejavnostih in politikah Evropske unije.

Miti in dejstva o EU

Preverjamo dejstva in pojasnjujemo nekaj pogostih in aktualnih vsebin, da bi odpravili napačne predstave o EU.