Skip to main content
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji logo
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Novice

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas seznanja z odločitvami, stališči in mnenji, ki jih je sprejela Evropska komisija.

Filtriraj po

Datum

Končni datum

Novice (477)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
Novice |

Evropska komisija je danes sprejela sporočilo, v katerem je ocenila spremenjene okoliščine za ekonomsko upravljanje po pandemiji COVID-19 in ponovno začenja javno razpravo o pregledu okvira ekonomskega upravljanja EU.

Novice |

Evropska komisija je danes sprejela delovni program za leto 2022, v katerem je določila naslednje korake svojega drznega programa za preoblikovanje Evrope po pandemiji COVID-19, da bo bolj zelena, pravična, digitalna in odporna.

Novice |

Danes je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu sodelovala v razpravi o krizi spoštovanja vrednote pravne države in primarnosti prava EU.

Novice |

Danes je Evropska komisija sprejela širitveni paket 2021, ki podaja podrobno oceno napredka držav Zahodnega Balkana in Turčije na njihovi poti proti Evropski uniji.

Novice |

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) danes začenja pobudo v podporo novemu evropskemu Bauhausu »EIT Community Booster – Scaling New European Bauhaus Ventures« za spodbujanje podjetniških podvigov novega evropskega Bauhausa v okviru skupnosti EIT.