Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Novice

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas seznanja z odločitvami, stališči in mnenji, ki jih je sprejela Evropska komisija.

Filtriraj po

Novice (935)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
Novice |

Vojna v Ukrajini pritiska na rast cen primarnih surovin, ki povzročajo ponovne motnje v oskrbi in vse večjo negotovost, kar zaostruje že obstoječe ovire za rast, za katere se je prej pričakovalo, da se bodo umirile. Zaradi tega je Komisija znižala obete za rast v EU in zvišala napoved inflacije.

Novice |

Evropska komisija je predlagala spremembe finančne uredbe, s katerimi bi obstoječa pravila uskladila s sedanjim dolgoročnim proračunom za obdobje 2021–2027 in pripomogla k preglednejšemu, bolje zaščitenemu in prožnejšemu proračunu EU.

Novice |

Evropska komisija bo za pospešitev uvajanja in uporabe cepiv in drugih sredstev za boj proti COVID-19 v Afriki namenila dodatnih 400 milijonov evrov podpore.

Novice |

Evropska komisija bo namenila 1,5 milijona evrov za podporo projektu Sklada Združenih narodov za prebivalstvo (UNFPA), ki pomaga ženskam in dekletom v Ukrajini z zagotavljanjem storitev na področju spolnega in reproduktivnega zdravja.

Novice |

Letošnjih evropskih razvojnih dni se bo v skladu s ciljem evropskega leta mladih 2022 udeležilo tudi 11 mladih voditeljev, da bodo v razpravah na visoki ravni izmenjali stališča in vplivali na nosilce odločanja.

Novice |

Japonska je ena najtesnejših zaveznic EU. To je bilo ponovno potrjeno na 28. vrhu EU-Japonska, ki je potekal danes v Tokiu s predsednico Evropske komisije von der Leyen, predsednikom Evropskega sveta Michelom in japonskim predsednikom vlade Kišido.

Novice |

Evropska komisija je danes predlagala novo zakonodajo EU za zaščito otrok pred spolnimi zlorabami na spletu. V skladu s predlaganimi pravili bodo morali ponudniki storitev pri svojih storitvah odkrivati, naznanjati in odstranjevati posnetke spolnih zlorab otrok.