Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Novice

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas seznanja z odločitvami, stališči in mnenji, ki jih je sprejela Evropska komisija.

Filtriraj po

Novice (1361)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
  • Novice

Harmonizacija kaznivih dejanj in kazni za kršitve omejevalnih ukrepov EU

Evropska komisija je danes pripravila predlog, namenjen harmonizaciji kaznivih dejanj in kazni za kršitve omejevalnih ukrepov EU. Medtem ko ruska agresija na Ukrajino še traja, je najpomembnejše, da se omejevalni ukrepi EU v celoti izvajajo in da ni oportuno kršiti te ukrepe.

  • Novice

Sredstva EU za trajnostno modro gospodarstvo

Evropska komisija je sprejela programa Evropskega sklada za pomorstvo, ribištvo in akvakulturo (EMFAF) za Portugalsko in Slovenijo, na podlagi katerih bosta ti državi prejeli izdatna sredstva za obdobje 2021–2027.

  • Novice

Računalniška oprema za Ukrajino

Komisija skupaj z ukrajinskim ministrstvom za digitalno preobrazbo in DIGITALEUROPE, evropsko organizacijo, ki predstavlja industrijo digitalne tehnologije, organizira novo pobudo: prenosniki za Ukrajino.

  • Novice

Boj proti dezinformacijam v EU

Komisija je danes napovedala ustanovitev 6 novih središč za boj proti dezinformacijam, ki bodo postala del Evropskega observatorija za digitalne medije (EDMO), neodvisne platforme za preverjevalce dejstev, akademske raziskovalce in druge ustrezne deležnike, ki prispevajo k obravnavi dezinformacij.

  • Novice

Globalna zdravstvena strategija EU

Evropska komisija je danes sprejela globalno zdravstveno strategijo EU. V strategiji so navedeni ukrepi za soočanje s ključnimi svetovnimi zdravstvenimi izzivi in predlogi za odpravo neenakosti pri zagotavljanju zdravja, še posebej v času pandemije.

  • Novice

Nova evropska pravila o embalaži

Evropska komisija je danes predlagala nova pravila o embalaži na ravni EU. Cilj je omejiti obseg tega nenehno naraščajočega vira odpadkov in nezadovoljstva potrošnikov.

  • Novice

Nova pravila o varstvu industrijskih modelov

Evropska komisija je objavila posodobljena pravila o varstvu industrijskih modelov. Novi okvir bo omogočil cenejše, hitrejše in bolj predvidljivo varstvo industrijskih modelov v EU, podjetja pa bo spodbujal k inovacijam.

  • Novice

Kršitve zakonodaje EU

Evropska komisija je sprejela sveženj odločitev o kršitvah, ker nekatere države članice niso sporočile ukrepov o prenosu direktiv EU v nacionalno zakonodajo, katerih rok za prenos se je nedavno iztekel.