Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Novice

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji vas seznanja z odločitvami, stališči in mnenji, ki jih je sprejela Evropska komisija.

Filtriraj po

Novice (1913)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
  • Novice

Septembrski sveženj odločitev o postopkih zoper države članice EU

Evropska komisija je danes objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU. Namen teh odločitev, ki se nanašajo na različne sektorje in področja politik EU, je zagotoviti ustrezno uporabo prava EU v dobro državljanov in podjetij.

  • Novice

Svetovni dan srca

Pred jutrišnjim svetovnim dnevom srca je evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stela Kiriakides opozorila, da bolezni srca in ožilja še naprej močno vplivajo na zdravje, družbo in gospodarstvo po vsem svetu.

  • Novice

Krepitev digitalnih zmogljivosti po vsej EU

Komisija je danes v okviru programa za digitalno Evropo objavila nove razpise za zbiranje predlogov znotraj delovnih programov 2023–2024. Z namenom okrepitve digitalne zmogljivosti po vsej EU bo projektom na voljo več kot 12 milijonov evrov za podporo pri vzpostavitvi podatkovnih prostorov.

  • Novice

Stanje digitalnega desetletja

Danes objavljeno prvo poročilo o stanju digitalnega desetletja je celovit pregled napredka pri uresničevanju digitalne preobrazbe za bolj digitalno suvereno, odporno in konkurenčno EU.

  • Novice

Za odpornejšo, konkurenčnejšo in bolj trajnostno Evropo

Evropska komisije je danes sprejela sporočilo, v katerem ocenjuje dosežke in izzive za izgradnjo odpornejšega, konkurenčnejšega in bolj trajnostnega gospodarstva ter zaščito državljanov EU in zagotavljanje njihove blaginje.

  • Novice

Okvir finančnih kompetenc EU za otroke in mlade

Komisija in Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) sta danes objavili skupni okvir finančnih kompetenc EU za otroke in mlade. Okvir je zasnovan tako, da pomaga izboljšati finančno pismenost mladih in s tem sprejemati informirane odločitve o osebnih financah danes in v prihodnje.

  • Novice

Digitalizacija potovalnih dokumentov in olajšanje potovanj

Komisija je danes objavila posebno raziskavo Eurobarometra o digitalizaciji potovalnih dokumentov in olajšanju potovanj. Poročilo obravnava mnenja državljanov EU o potovalnih politikah ter uvedbi in morebitni uporabi digitalnih potovalnih dokumentov.

  • Novice

Kodeks ravnanja o dezinformacijah

Velike spletne platforme, ki so podpisnice novega kodeksa ravnanja o dezinformacijah iz leta 2022 (Google, Meta, Microsoft, TikTok), so danes objavile svoja nova poročila o tem, kako so uresničevale svoje zaveze za zmanjšanje širjenja dezinformacij.