Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Novice in dogodki

Novice

Akt o digitalnih storitvah (DSA), katerega cilj je zagotoviti varnejše, pravičnejše in preglednejše spletno okolje, se bo 17. februarja začel uporabljati za vse spletne posrednike v EU. (Foto:  roza grafika z napisom "AKT O DIGITALNIH STORITVAH" s fotografijo para, ki gleda v tablico in telefon. Spodaj v sredini napis #DigitalEU)
  • Novice

Evropska komisija je danes okrepila svoje ukrepe proti družbi Microsoft, saj od te družbe od 14. marca ni prejela odgovora na zahtevo po informacijah v zvezi s posebnimi tveganji, ki izhajajo iz funkcij generativne umetne inteligence podjetja Bing.

  • Predviden čas branja: 1 min
The 'RePowerEU' banner on the front of the Berlaymont building
  • Novice

"Ko je Rusija napadla Ukrajino in svoje energetske vire spremenila v gospodarsko orožje proti Evropi, je bil naš odziv hiter in odločen. Sprejeli smo načrt REPowerEU za odpravo odvisnosti Evrope od ruskih fosilnih goriv. Dve leti pozneje so rezultati naših skupnih prizadevanj vidni vsem."

  • Predviden čas branja: 1 min

Dogodki

Služba za medije Predstavništva skrbi za obveščenost slovenskih medijev o zadevah EU in ozaveščanje slovenske javnosti o vlogi EU v Sloveniji.

Dostop do publikacij evropskih institucij o dejavnostih in politikah Evropske unije.

Preverjamo dejstva in pojasnjujemo nekaj pogostih in aktualnih vsebin, da bi odpravili napačne predstave o EU.