Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Filtriraj po

Novice (1731)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
  • Novice

Kakovost evropskih kopalnih voda ostaja visoka

Večina kopališč v Evropski uniji je leta 2022 ustrezala najstrožjim standardom EU za kakovost vode, kaže zadnje letno poročilo o kopališčih, ki je bilo objavljeno danes.

  • Novice

Inteligentni prometni sistemi

Evropska komisija pozdravlja politični dogovor med Evropskim parlamentom in Svetom glede predloga Komisije iz leta 2021 o spremembah direktive o inteligentnih prometnih sistemih.

  • Novice

Spodbujanje obnovljive energije v Sloveniji

Evropska komisija je v okviru industrijskega načrta za zeleni dogovor odobrila slovensko shemo državnih pomoči v vrednosti 150 milijonov evrov za spodbujanje obnovljive energije, ogrevanja ter shranjevanja energije.

  • Novice

Organ EU za etiko

Evropska komisija je sprejela predlog za ustanovitev medinstitucionalnega organa za etiko, ki bo zajemal člane in članice institucij EU. Ta korak je na začetku mandata napovedala predsednica Komisije Ursula von der Leyen, sledi pa neformalnim posvetovanjem z drugimi institucijami.

  • Novice

EU na pomoč Kanadi v boju s požari

Skoraj 300 evropskih gasilcev je bilo mobiliziranih v podporo Kanadi pri njenem boju z najhujšimi požari v naravi v zadnjih desetih letih.

  • Novice

Priprava odpadkov za ponovno uporabo

Komisija je v danes objavljenem poročilu opredelila, ali za posamezne države članice obstaja tveganje, da ne bodo izpolnile ciljev glede priprave komunalnih odpadkov in vse odpadne embalaže za ponovno uporabo in njihovega recikliranja do leta 2025 ter cilja glede odlaganja odpadkov na odlagališčih.

  • Novice

Krepimo varstvo potnikov v železniškem prometu

Danes so začela veljati nova pravila EU o varstvu potnikov v železniškem prometu. Pravila uvajajo nove pravice potnikov v primeru motenj v železniškem prometu, kot je povračilo stroškov nadomestnega prevoza v primeru daljših zamud.