Skip to main content
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji logo
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Filtriraj po

Novice (676)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
Novice |

Svet EU je danes sprejel uredbo o spremembi mandata Evropske agencije za zdravila. S tem se krepi vloga te agencije na področju pripravljenosti na krize ter kriznega upravljanja na področju zdravil in medicinskih pripomočkov.

Novice |

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je sodelovala v razpravi o uskladitvi skupnega odziva na agresivno vedenje Rusije v zvezi z Ukrajino. Udeleženci so se strinjali z oceno resnosti razmer. Izrazili so željo, da bo diplomacija uspešna, vendar se pripravljajo na vse možnosti.

Novice |

Evropska komisija je danes napovedala nov sveženj finančne pomoči Ukrajini v obliki nujnih posojil in nepovratnih sredstev. Komisija predlaga sveženj nujne makrofinančne pomoči v višini 1,2 milijarde evrov.

Novice |

Kakovostno izobraževanje je ključno za osebni, socialni in poklicni razvoj otrok in mladih – tako v Evropski uniji kot zunaj nje – za boljšo in pravičnejšo prihodnost, manjšo socialno-ekonomsko in spolno neenakost ter spodbujanje miru in demokracije.

Novice |

Evropska komisija danes začenja javno posvetovanje na temo prilagoditve načina obračunavanja in pobiranja davka na dodano vrednost (DDV) v vse bolj digitalnem okolju.