Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Filtriraj po

Novice (1199)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
Novice |

Države članice EU so danes podprle predlog Evropske komisije za znižanje mejnih vrednosti ostankov dveh neonikotinoidnih pesticidov, ki škodljivo vplivata na čebele.

Novice |

Evropska komisija je v sklopu pregleda Konvencije ZN proti korupciji Uradu ZN za droge in kriminal (UNODC) predložila samooceno Unije v zvezi s preprečevanjem korupcije in bojem proti njej.

Novice |

Evropska agencija za okolje v nedavnem poročilu ugotavlja, da so se povprečne emisije CO2 novih avtomobilov, registriranih v EU, na Islandiji, Norveškem in v Združenem kraljestvu, v letu 2020 zmanjšale za 12 % v primerjavi z ravnmi iz leta 2019.

Novice |

Evropska mreža Eurydice je objavila poročilo o izobraževanju na področju informatike v šolah v Evropi, v katerem primerja učne pristope in izide ter obravnava možnosti za usposabljanje učiteljev.

Novice |

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je sklenila intenziven teden razprav s svetovnimi voditelji in mednarodnimi partnerji na Generalni skupščini Združenih narodov v New Yorku.

Novice |

Komisija je objavila svoje četrto polletno poročilo o izvajanju in učinku programa SURE, 100 milijard evrov vrednega instrumenta, namenjenega zaščiti delovnih mest in dohodkov, ki jih je prizadela pandemija COVID-19.

Novice |

Komisija je danes zagotovila več kot 10 000 ciklov zdravljenja z zdravilom tekovirimat proti opičjim kozam. To javno naročilo financira Organ EU za pripravljenost in odzivanje na izredne zdravstvene razmere, prek rescEU pa bo usmerjeno v države EU s takojšnjimi potrebami za zdravljenje pacientov.

Novice |

Komisija je danes predstavila osem prejemnikov – od kmeta do restavracije – prvih ekoloških nagrad EU. Prihajajo iz osmih različnih držav EU ter predstavljajo rast in inovacije ekološkega sektorja in vrednostne verige ter njegov prispevek k zmanjšanju vpliva kmetijstva na podnebje in okolje.