Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Filtriraj po

Novice (1459)

RSS
Prikazani rezultati 1 do 10
  • Novice

Januarski sveženj kršitev: ključne odločitve

Komisija v rednem svežnju odločitev o kršitvah začenja oziroma nadaljuje postopke zoper države članice, ki niso izpolnile svojih obveznosti iz prava EU. Namen teh odločitev, ki se nanašajo na različne sektorje in področja politik EU, je zagotoviti ustrezno uporabo prava EU v dobro državljanov EU.

  • Novice

Vozlišče evropskih inovacijskih ekosistemov

Evropska komisije je predstavila novo podatkovno vozlišče evropskih inovacijskih ekosistemov, interaktivno orodje z informacijami o programih financiranja EU.

  • Novice

Observatorij za podeželje

Evropska komisija je danes predstavila novo orodje Observatorij za podeželje, ki uporabnikom na enem mestu ponuja raznovrstne podatke o posameznim mestnih, primestnih in podeželskih območjih v EU.

  • Novice

Novo evropsko vozlišče rescEU na Poljskem

EU je na Poljskem vzpostavila novo evropsko vozlišče rescEU za nujno energetsko pomoč, ki bo delovalo kot logistični center za dostavo nujne energetske pomoči Ukrajini.

  • Novice

Mednarodni dan spomina na holokavst

Jutri, 27. januarja, obeležujemo 78. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau. Pred mednarodnim dnevom spomina na holokavst je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen poudarila:

  • Novice

Krepitev socialnega dialoga

Evropska komisija je danes predstavila pobudo za nadaljnjo krepitev in spodbujanje socialnega dialoga s konkretnimi ukrepi na nacionalni ravni in ravni EU.

  • Novice

Portal za podatke o morju

Evropska mreža za pomorsko opazovanje in podatke (EMODnet) je ob podpori Evropske komisije vzpostavila novi enotni portal za podatke o morju.

  • Novice

5 milijard evrov za financiranje prednostnih nalog EU

Evropska komisija je zbrala 5 milijard evrov za financiranje prednostnih nalog Evrope v sklopu prve letošnje sindicirane transakcije. Sredstva v okviru prve sindicirane transakcije za leto 2023 so bila zbrana z obveznicami z zapadlostjo marca 2053.

  • Novice

Štipendije za krepitev znanja o Kitajski

Namen programa štipendij je omogočiti strokovnjakom iz vodilnih možganskih trustov in z univerz, ki so specializirani za politična, socialna, gospodarska, digitalna, okoljska in podnebna vprašanja, varnost in zgodovino, da poglobijo svoje strokovno znanje o Kitajski.