Skip to main content
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji logo
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Poiščite točke EU v vaši bližini v Sloveniji

Europe Direct točke

Na slovenskem zemljevidu poiščite center EU v vaši bližini, v katerem bodo z veseljem odgovorili na vaša splošna vprašanja o Evropski uniji. Na zemljevidu se nahajajo:

  • Točke EUROPE DIRECT, ki ljudem pomagajo približati Evropo in lajšajo sodelovanje v razpravah o prihodnosti EU. Točke pripravljajo različne dogodke v lokalnem okolju in odgovarjajo na vprašanja o politikah, programih in prednostnih nalogah EU. Osebje točk proaktivno in stalno sodeluje z državljani in deležniki, da se zagotovi kar najširša informiranost in zavedanje o pomebnosti EU na lokalni ravni. 
  • Evropski dokumentacijski centri spodbujajo izobraževanje in raziskave o EU. Ponujajo izbor dokumentov o evropskih zadevah in spodbujajo akademsko skupnost k sodelovanju v razpravi o prihodnosti EU.  

Drugi centri EU iz bolj specializiranih mrež glede na svoje posebne naloge zagotavljajo tudi vrsto drugih storitev. Na zemljevidu „Evropska unija v moji bližini“ jih lahko poiščete glede na geografsko lokacijo, mrežo ali ključno temo (na primer: potrošniki, delo, študij, okolje itd.).