Skip to main content
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji logo
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Javne razprave

Odkrivaj EU: Kavarna z(a) Evropo

Vabljeni na pogovorni večer ob skodelici kave s pesnico Anjo Zag Golob in novinarjem Ervinom Hladnikom Milharčičem. Dogodek bo moderiral radijski novinar Goran Dekleva.

Vabljeni na pogovorni večer ob skodelici kave s pesnico Anjo Zag Golob in novinarjem Ervinom Hladnikom Milharčičem. Dogodek bo moderiral radijski novinar Goran Dekleva.

  • Evropa državljanov | Institucija eu
  • to
  • Ljubljana, Slovenija

Praktične informacije

Kje
Hiša EU
Dunajska 20, 1000 Ljubljana, Slovenija
Kdaj
to
Jeziki
slovenščina
Vstopnina
Udeležba na dogodku je brezplačna, za vstop je potreben pogoj PCT. V primeru zaostritve epidemiološke situacije in sprejema novih priporočil za organizacijo prireditev bomo način izvedbe dogodka ustrezno prilagodili.

Opis

Odkrivaj EU: Kavarna z(a) Evropo
Kavarna z(a) Evropo: pogovorni večer z Anjo Zag Golob in Ervinom Hladnikom Milharčičem

Spregovorili bomo o evropski kulturi, vrednotah Evropske unije, dotaknili se bomo izzivov današnjega časa in iskali nove perspektive za boljši jutri.

Dogodek bo v sproščenem »kavarniškem« slogu približal evropske tematike ter omogočil kritično izmenjavo mnenj in idej, pogovor in druženje pa bomo nadaljevali ob jesenskih dobrotah: pečenem kostanju in moštu.

Anja Golob je večkrat nagrajena slovenska pesnica, ki je objavila štiri samostojne pesniške zbirke v slovenščini in eno v nemščini, izbore pesmi in drugih besedil v številnih slovenskih in tujih medijih ter okoli 750 odrskih kritik. Je redna kolumnistka v oddaji Studio City na RTV SLO. Deluje tudi kot publicistka, dramaturginja in prevajalka. Leta 2013 je bila ena od soustanoviteljic založbe VigeVageKnjige, kjer dela kot glavna urednica.

Ervin Hladnik Milharčič je eden najizkušenejših novinarjev pri nas ter pisatelj in prevajalec. Med drugim je prejemnik nagrad zlata ptica in nagrade Društva novinarjev Slovenije za novinarske dosežke. Kot dopisnik je poročal z Bližnjega vzhoda, Balkana in ZDA. Bil je urednik Sobotne priloge Dela, trenutno pa piše za Dnevnik.

Dogodek je del serije desetih družabnih prireditev pod skupnim imenom Odkrivaj EU, v okviru katerih vas letos vsak drugi četrtek v mesecu vabimo v Hišo EU.

Prijave sprejemamo na povezavi bit.ly/OdkrivajEU do zapolnitve prostih mest. Udeležba na dogodku je brezplačna, za vstop je potreben pogoj PCT. V primeru zaostritve epidemiološke situacije in sprejema novih priporočil za organizacijo prireditev bomo način izvedbe dogodka ustrezno prilagodili.