Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice23. september 2021

Prvo srečanje drugega od štirih državljanskih forumov

Od jutri pa do nedelje bo v prostorih Evropskega parlamenta v Strasbourgu potekalo prvo srečanje drugega od štirih državljanskih forumov. Forumi so osrednja točka Konference o prihodnosti Evrope.

COFE

Forum, ki šteje 200 državljank in državljanov, se bo srečal trikrat in bo razpravljal o evropski demokraciji, vrednotah, pravicah, pravni državi in varnosti.

Konferenca in zlasti evropski državljanski forumi so edinstven primer posvetovalne demokracije, ki presega nacionalne meje in jezike ter evropskim državljanom in državljankam ponuja osrednjo vlogo pri oblikovanju prihodnosti EU ter možnost za razpravo o prednostnih nalogah in izzivih EU.

Forumi prav tako upoštevajo mnenja državljanov, ki se zbirajo na večjezični digitalni platformi. Več informacij o tem, kako je mogoče spremljati tokratni državljanski forum, je na voljo tu.

Pretekli teden je v Strasbourgu potekalo prvo srečanje prvega državljanskega foruma, kjer so udeleženci iz vse Evrope razpravljali o močnejšem evropskem gospodarstvu, socialni pravičnosti, delovnih mestih, izobraževanju, mladih, kulturi, športu in digitalni preobrazbi.

Na forumu so udeleženci oblikovali vizijo Evrope do leta 2050 in določili pet tematskih področij, na katere se bodo osredotočili v okviru svojih razprav, in sicer: delo v Evropi, gospodarstvo za prihodnost, pravična družba, učenje v Evropi ter etična in varna digitalna preobrazba.

Več:

 

 

Več informacij

Datum objave
23. september 2021