Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice28. januar 2021Predviden čas branja: 1 min

Spletne platforme spodbujajo objavo zanesljivih vsebin

Iz danes objavljenih Komisijinih poročilo ukrepih, ki so jih podpisniki kodeksa ravnanja glede dezinformacijsprejeli za boj proti dezinformacijam v zvezi s koronavirusom, izhaja, da so platforme povečale prepoznavnost zanesljivih vsebin.

Poleg tega so v svoje pogoje uporabe vključile mehanizme za odstranjevanje dezinformacij o cepivih, kar je omogočilo blokiranje več sto tisoč računov, ponudb in oglaševanj v zvezi z dezinformacijami, povezanimi s koronavirusom in cepivi. Prav tako so okrepile sodelovanje s preverjevalci dejstev, da bi zagotovile vidnejše mesto zanesljivimi vsebinam, katerih zanesljivost je bila ugotovljena na podlagi preverjenih dejstev.

»Pandemija je postala plodna tla za lažne trditve in teorije zarote, platforme pa so pomemben dejavnik za širjenje tovrstnih sporočil. Še naprej moramo sodelovati, da bi izboljšali boj proti dezinformacijam, vendar pa so potrebni večja preglednost in večja prizadevanja spletnih platform,« je pojasnila komisarka za vrednote in preglednost Věra Jourová.

Več:

Več informacij

Datum objave
28. januar 2021