Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice6. oktober 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

11. evropski teden programiranja

11. evropski teden programiranja

Družbena pobuda, ki jo koordinira Evropska komisija, se osredotoča na spodbujanje računalniškega mišljenja, programiranja in s tem povezanih digitalnih znanj in spretnosti pri mladih. Prav tako pozornost namenja usposabljanju učiteljev.

»V naslednjih letih bo EU potrebovala več kvalificiranih in ustvarjalnih strokovnjakov za napredne digitalne tehnologije. Pomagati moramo spodbuditi zanimanje mladih in jih že od zgodnjega otroštva pritegniti k sodelovanju na področju znanosti in tehnologije. Evropski teden programiranja je pomembna pobuda za vključevanje otrok v dejavnosti programiranja in računalništva,« je poudaril evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Letošnji evropski teden programiranja bo potekal od 7. do 22. oktobra. Ob številnih dogodkih povsod po Evropi ponuja tudi gradivo v 29 jezikih za podporo organizatorjem dejavnosti, zlasti učiteljem.

Evropski teden programiranja prispeva k cilju EU za digitalno desetletje, da bo do leta 2030 80 % prebivalstva EU imelo vsaj osnovna digitalna znanja in spretnosti.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
6. oktober 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji