Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice20. julij 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

1,2 milijardi EUR za napredne obrambne projekte

Komisija je danes napovedala načrte za skupno financiranje EU v višini skoraj 1,2 milijarde EUR za podporo 61  projektom na področju obrambe.

Fire Blade 2022 - European Defence Agency helicopter exercise in Hungary

Komisija je danes napovedala načrte za skupno financiranje EU v višini skoraj 1,2 milijarde evrov za podporo 61 skupnim raziskovalnim in razvojnim projektom na področju obrambe, ki so bili izbrani na podlagi prvič organiziranih razpisov za zbiranje predlogov v okviru Evropskega obrambnega sklada (ERS).

S predlogi, izbranimi za financiranje, bo ERS podpiral vrhunske projekte obrambnih zmogljivosti, kot so naslednja generacija bojnih letal, tankov in ladij, ter kritične obrambne tehnologije, kot so vojaški oblak, umetna inteligenca, polprevodniki, vesolje ter kibernetski ali zdravstveni protiukrepi.

Imel bo tudi vodilno vlogi pri prelomnih tehnologijah, zlasti na področju kvantnih tehnologij in novih materialov, ter izkoristil znanje obetavnih malih in srednjih podjetij (MSP) in zagonskih podjetij. MSP predstavljajo več kot 40 % vseh subjektov v izbranih predlogih in prejemajo skoraj 20 % skupnega zahtevanega financiranja EU

Več:

Več informacij

Datum objave
20. julij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji