Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice23. februar 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

13. sveženj sankcij proti Rusiji

Komisija pozdravlja odločitev Sveta o sprejetju 13. svežnja sankcij proti Rusiji. Dve leti po brutalnem napadu Rusije na Ukrajino se podpora Evropske unije Ukrajini in njenemu prebivalstvu ne zmanjšuje.

13. sveženj sankcij proti Rusiji (Foto: modra in rumana podlaga, na njej pa napis "Dogovor o novih sankcijah EU proti Rusiji, 13. sveženj")

Evropa je enotna in odločena, da bo še naprej branila svoje vrednote in temeljna načela.

S tem svežnjem sankcij bomo še bolj omejili dostop Rusije do vojaške tehnologije, kot so brezpilotni zrakoplovi, in na seznam uvrstili dodatna podjetja in posameznike, ki podpirajo ruska vojna prizadevanja. Na seznam bo tako skupno uvrščenih več kot 2000 oseb in podjetij, kar predstavlja hud udarec tistim, ki omogočajo nezakonito vojno Rusije proti Ukrajini.

Celovito izvajanje sankcij je ključnega pomena, da se Moskvi odrečejo prihodki, blago in tehnologija, ki jih potrebuje za to vojno. Komisija bo še naprej podpirala države članice EU pri zagotavljanju učinkovitega izvrševanja ukrepov ter tesno sodelovala s tretjimi državami pri preprečevanju poskusov izogibanja.

Več:

Več informacij

Datum objave
23. februar 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji