Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice24. november 2022Predstavništvo v Sloveniji

142 milijonov evrov za projekte Evropske solidarnostne enote

Evropska komisija je danes objavila več kot 142 milijonov evrov vreden razpis za zbiranje predlogov v okviru programa Evropska solidarnostna enota za leto 2023.

#EUSolidarityCorps

Evropska komisija je danes objavila več kot 142 milijonov evrov vreden razpis za zbiranje predlogov v okviru programa Evropska solidarnostna enota za leto 2023.  Slednja je program EU za mlade, ki želijo sodelovati v solidarnostnih aktivnostih na najrazličnejših področjih, od pomoči prikrajšanim ljudem do prispevanja k zdravstvenemu in okoljskemu ukrepanju, po vsej EU in širše.  

Po zgledu evropskega leta mladih je namen razpisa mladim omogočiti še več priložnosti za solidarnost. Razpisana sredstva so na voljo za prostovoljstvo, solidarnostne projekte pod vodstvom mladih, skupinske prostovoljske aktivnosti na prednostnih področjih, osredotočene na pomoč osebam, ki bežijo pred oboroženimi spopadi, in drugim žrtvam naravnih ali drugih nesreč, ter za preprečevanje, spodbujanje in podporo na področju zdravja, pa tudi za naslednjo Evropsko prostovoljsko enoto za humanitarno pomoč.

Pri solidarnostnih aktivnostih za reševanje družbenih izzivov lahko sodelujejo osebe, stare od 18 do 30 let, pri prostovoljskih aktivnostih mednarodne humanitarne pomoči pa od 18 do 35 let.  

Za financiranje izvajanja aktivnosti v okviru Evropske solidarnostne enote se lahko prijavijo javni ali zasebni organi, pri čemer morajo pridobiti znak kakovosti, ki potrjuje, da so sposobni izvajati visokokakovostne solidarnostne aktivnosti v skladu z načeli, cilji in zahtevami programa. 

Več:

Več informacij

Datum objave
24. november 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji