Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice21. november 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Akcijski načrt EU za enakost spolov v zunanjem delovanju

Evropska komisija in Evropska služba za zunanje delovanje v skupnem vmesnem poročilu o izvajanju akcijskega načrta za enakost spolov (GAP III) ugotavljata, da je Evropska unija v obdobju 2021–2022, tj. v prvih letih izvajanja GAP III, za večjo enakos

Akcijski načrt EU za enakost spolov v zunanjem delovanju

Evropska komisija in Evropska služba za zunanje delovanje v skupnem vmesnem poročilu o izvajanju akcijskega načrta za enakost spolov (GAP III) ugotavljata, da je Evropska unija v obdobju 2021–2022, tj. v prvih letih izvajanja GAP III, za večjo enakost spolov v svetu namenila 22,4 milijarde evrov.

Podpora EU partnerskim državam in civilni družbi za večjo enakost spolov je v okviru pristopa Ekipa Evropa obrodila transformativne rezultate, vključno z večjo zaščito žensk in deklic pred nasiljem zaradi spola, večjo udeležbo žensk v javnem in političnem življenju, boljšim dostopom žensk in deklic do izobraževanja, zdravstvenega varstva in socialne zaščite ter ekonomskim opolnomočanjem.

Da bi te dosežke nadgradila in pripomogla k večji enakosti spolov v svetu, EU podaljšuje zaključek izvajanja akcijskega načrta za enakost spolov z leta 2025 na leto 2027.

Več:

Več informacij

Datum objave
21. november 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji