Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice9. december 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Akcijski načrt za okrepitev socialne ekonomije in nova delovna mesta

Evropska komisija je danes predstavila akcijski načrt za uspešno evropsko socialno ekonomijo.

Akcijski načrt za okrepitev socialne ekonomije in nova delovna mesta

Okrepljena podpora socialni ekonomiji bo po eni strani prispevala k ustvarjanju novih delovnih mest, po drugi strani pa organizacijam omogočila, da povečajo svoj družbeni učinek po vsej EU.

Organizacije socialne ekonomije so subjekti, ki dajejo prednost socialnim in okoljskim ciljem ter večino svojega dobička ponovno vložijo v organizacijo. V Evropi je 2,8 milijona takih subjektov, ki zaposlujejo 13,6 milijona ljudi ter ponujajo rešitve za ključne izzive naših družb.

Komisija je predlagala ukrepanje na področju ustvarjanja pogojev za uspešno socialno ekonomijo, odpiranja priložnosti za ustanavljanje organizacij socialne ekonomije in njihove širitve ter zagotavljanja priznavanja socialne ekonomije in njenega potenciala.

Evropski komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit je pojasnil: »Socialna ekonomija lahko na podlagi močnih lokalnih korenin ponudi inovativne rešitve od spodaj navzgor za številne globalne izzive našega časa, kot so podnebne spremembe, digitalizacija in socialna izključenost.«

Več:

Več informacij

Datum objave
9. december 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji