Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. november 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

ASEAN-EU o trajnostnem razvoju

V okviru tretjega dialoga ASEAN-EU o trajnostnem razvoju je evropska komisarka za mednarodna partnerstva Jutta Urpilainen sprožila pobudo Zelena ekipa Evropa (Green Team Europe), in sicer v partnerstvu z Zvezo držav jugovzhodne Azije (ASEAN).

Visit of Jari Leppä, Finnish Minister of Agriculture and Forestry, to the European Commission

Pobuda, ki je prejela začetno podporo v višini 30 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz proračuna EU, bo okrepila partnerstvo EU z regijo na področju podnebnih ukrepov, varovanja okolja in biotske raznovrstnosti, prehoda na čiste energije, pripravljenosti na nesreče, preprečevanje nezakonite sečnje, nezakonite trgovine s prostoživečimi vrstami in onesnaževanja zraka.

»Evropska unija in ASEAN kot strateški partnerici delita skupno zavezo za spodbujanje bolj pravične, zelene in trajnostne prihodnosti. Pri okrevanju gre za podporo gospodarstvu in ustvarjanju dostojnih zaposlitvenih možnostih, hkrati pa tudi za obravnavanje podnebnih sprememb, boj proti onesnaževanju in zaščito biotske raznovrstnosti. V luči hitrega segrevanja in vedno bolj medsebojno povezanega planeta to zahteva ponoven razmislek o našem pristopu k razvoju. Naša pobuda Zelena ekipa Evropa pomeni prelomen korak naprej in zelo sem zadovoljna, da ta korak delamo skupaj z našimi partnerji v jugovzhodni Aziji,« je dejala komisarka Urpilainen.

Več:

Več informacij

Datum objave
18. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji