Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice22. oktober 2021Predviden čas branja: 1 min

Bolj vključujoča Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota

Evropska komisija je danes sprejela okvir za povečanje vključenosti in raznolikosti programa Erasmus+in  evropske solidarnostne enote v obdobju 2021–2027.

Illustration photos for the Commission's social media channels

Ukrepi izpolnjujejo zavezo predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, da bosta oba programa znatno okrepljena, ne zgolj z omogočanjem učenja in prostovoljstva v drugi državi veliko večjemu številu oseb, temveč zlasti z doseganjem več ljudi z manj priložnostmi.

Z današnjim okvirom ukrepov Evropska komisija močno spodbuja enakost in vključevanje v evropskem izobraževalnem prostoru ter izpolnjuje obljubo iz prvega načela evropskega stebra socialnih pravic, ki določa, da ima vsakdo pravico do kakovostnega in vključujočega izobraževanja, usposabljanja in vseživljenjskega učenja.

»Naš evropski način življenja zagotavlja enake priložnosti vsem mladim Evropejcem. Vključevanje in raznolikost sta bistven del te vizije. Ključno je, da pri programih EU ni nihče zapostavljen. Generacija Erasmus je postala najboljša ambasadorka Evrope. Deli lahko svoje izkušnje, vse pa se začne s pravičnim in enakopravnim dostopom do vseh programov,« je dejal podpredsednik za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritis Shinas.

Več:

Več informacij

Datum objave
22. oktober 2021