Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice9. februar 2021Predviden čas branja: 1 min

Dan varnejšega interneta 2021: mladi v središču

Kriza koronavirusa je večino naših vsakodnevnih dejavnosti preselila na splet. Evropska komisija je tako ob dnevu varnejšega interneta 2021 (link is external) poudarila pomen skupnega delovanja za boljšo spletno varnost ter pozvala zlasti k skrbi za otroke in mlade. Ti se morajo pri navigaciji po spletu počutiti varne in opolnomočene, da bodo lahko v celoti izkoristili prednosti digitalnega sveta.

EU v središče evropskega izobraževalnega okolja postavlja ravno digitalno izobraževanje, in sicer s spodbujanjem digitalne pismenosti za boj proti dezinformacijam na spletu, ustrezno podporo učiteljem ter zagotavljanjem kakovostnega spletnega učenja.

»Ko otrokom dovolimo brskanje po internetu, želimo, da so zaščiteni. Kar je nezakonito zunaj spleta, bi moralo biti nezakonito na spletu. Pričakujemo, da bo tehnološki sektor brez odlašanja prispeval k varnejšemu internetu v skladu s pravili EU,« je poudaril evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Dan varnejšega interneta je mednarodni dogodek, ki poteka februarja vsako leto in je namenjen spodbujanju varnejše in odgovornejše uporabe spletnih tehnologij in mobilnih telefonov, predvsem otrok in mladih po svetu. Praznuje se v 170 državah po svetu, tudi letos pa bodo dogodki (link is external) ves mesec potekali tudi v Sloveniji.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
9. februar 2021