Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice2. julij 2021Predviden čas branja: 1 min

Program Euratom 2021-2022

Evropska komisija je danes sprejela delovni program raziskovalnega programa Euratom za obdobje 2021-2022. Delovni program izpostavlja cilje in posebna tematska področja, za katere bo na voljo 300 milijonov evrov.

ESSOR Reactor and INE Complex of the Joint Research Centre (JRC)

Naložbe bodo podprle fuzijske raziskave, dodatno izboljšale jedrsko varnost in zaščito pred sevanjem ter spodbudile uporabo jedrske tehnologije za neenergetske namene. Letošnji razpisi se osredotočajo na področje zdravstva ter neposredno podpirajo prednostne naloge evropskega načrta za boj proti raku in akcijskega načrta SAMIRA.

»Program za raziskave in usposabljanje Euratom za obdobje 2021-2022 nas bo pripravil na prihodnost. Zadovoljna sem, da novi delovni program prek partnerstev zasleduje več usklajevanja med državami članicami in presega zelo pomembne tradicionalne energetske teme, kot je jedrska varnost, saj obravnava tudi pomembna družbena vprašanja, kot sta zdravje in izobraževanje,« je dejala evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
2. julij 2021