Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice29. april 2021

Demografski atlas EU

web_20.jpg
© EU
Komisija je predstavila demografski atlas EU – interaktivno spletno orodje za vizualizacijo, spremljanje in predvidevanje demografskih sprememb v Evropski uniji, ki ga je razvilo Skupno raziskovalno središče Komisije. Atlas omogoča hiter in enostaven dostop do obsežne zbirke demografskih podatkov in vpogledov, zbranih na evropski, nacionalni, regionalni in lokalni ravni.

Orodje zajema uradne statistične podatke in projekcije Eurostata, nove podatke z visoko prostorsko ločljivostjo, ki jih pripravlja Skupno raziskovalno središče, ter tematska poglavja, ki demografske trende povezujejo s posameznimi področji politike.

Namen atlasa je prispevati k boljšemu razumevanju demografskih sprememb in predvidevanju demografske dinamike. Gre za živo orodje, ki se lahko prilagodi in razširi glede na potrebe različnih politik ter podpre oblikovanje politik, ki spodbujajo socialno kohezijo in prinašajo koristi vsem državljankam in državljanom EU. Z boljšim razumevanjem demografije v EU bo Komisija lahko izboljšala svoje politike.

Demografski atlas je javno dostopno orodje in lahko podpira dejavnosti na različnih področjih politike, na primer pri zdravju, zaposlovanju, izobraževanju, dostopu do storitev ter teritorialni in kohezijski politiki.

Več:

Več informacij

Datum objave
29. april 2021