Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice4. oktober 2023Predstavništvo v Sloveniji

DiscoverEU: prijave so odprte

V okviru pobude DiscoverEU bo 36.000 mladih prejelo železniško vozovnico za raziskovanje Evrope, njene bogate kulture in gradnjo novih prijateljstev. Naslednji krog prijav bo namreč potekal med 4. in 18 oktobrom letos

DiscoverEU

Razpis je odprt za mlade, ki so rojeni v letu 2005 in prihajajo iz držav programa Erasmus+, vključno z Islandijo, Lihtenštajnom, Norveško, Severno Makedonijo, Srbijo in Turčijo. 

Za pridobitev vozovnic se morajo mladi prijaviti na evropskem mladinskem portalu, kjer bodo odgovorili na pet kviznih vprašanj in eno pomožno.

Mladi, ki bodo uspešno prišli do vozovnic, bodo med 1. marcem 2024 in 31. majem 2025 lahko potovali po Evropi do 30 dni.

Prejemniki vozovnic bodo pridobili še kartico popusta z več kot 40.000 možnostmi popusta na javni prevoz, kulturo, nastanitev, hrano, šport in druge storitve, ki so na voljo v upravičenih državah. Poleg tega bodo lahko sodelovali v pobudi srečanja DiscoverEU, ki vključuje vznemirljiv eno- do tridnevni kulturni program v vseh državah programa Erasmus+.

Več:

Več informacij

Datum objave
4. oktober 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji