Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice19. julij 2023Predstavništvo v Sloveniji

Dosežki misij EU

Evropska komisija je napovedala, da se bo po letošnji objavi listini misije EU za prilagajanje podnebnim spremembam pridružilo še 100 regij in lokalnih organov.   Listino bo podprlo še 23 zasebnih podjetij, storitvenih centrov, raziskovalnih mrež in lokalnih akcijskih skupin, ki so dejavni na področju izboljšanja odpornosti proti podnebnim spremembam in ki bodo postali prijatelji misije.

V prvih dveh letih delovanja so misije EU v programu Obzorje Evropa podpirale delo Komisije v zvezi z evropskim zelenim dogovorom, digitalnim prehodom in evropskim načrtom za premagovanje raka.

Misije EU, ki se pretežno financirajo iz programa Obzorje Evropa,  so od samega začetka pospeševale sprememb v omenjenih pobudah Komisije, povezale so politike z lokalnimi ukrepi in vanje vključile državljane.

Evropska komisija ocenjuje, da so misije EU na dobri poti, da do leta 2030 dosežejo svoje cilje na področjih, kot so prilagajanje podnebnim spremembam, izboljšanje življenja bolnikov z rakom, čiščenje morskih in sladkovodnih ekosistemov, podnebno nevtralna mesta in zdrava tla.

Več:

Več informacij

Datum objave
19. julij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji