Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice25. oktober 2021Predviden čas branja: 1 min

Druga plenarna skupščina Konference o prihodnosti Evrope

V soboto, 23. oktobra, je druga plenarna skupščina Konference o prihodnosti Evrope v prostorih Evropskega parlamenta v Strasbourgu razpravljala o prispevkih, ki so jih predložili državljani.

Conference on the Future of Europe: European Citizens' Panel (Strasbourg, 15-17/10/2021)

Na zasedanju skupščine se je sestalo 80 predstavnikov evropskih državljanskih forumov, razprave pa so bile posvečene prispevkom državljanov, ki so jih predložili na evropskih državljanskih forumih, nacionalnih forumih in dogodkih, Evropski prireditvi za mlade in v drugem vmesnem poročilu z večjezične digitalne platforme.

»To je zgodovinski trenutek, ko državljani prvič razpravljajo enako kot njihovi izvoljeni predstavniki na vseh ravneh. S tem, ko bomo državljane postavili v središče oblikovanja evropskih politik, bomo okrepili naše predstavniške demokracije in začrtali pot za našo skupno prihodnost,« je dejala podpredsednica Evropske komisije Dubravka Šuica.

Naslednje zasedanje plenarne skupščine bo potekalo 17. in 18. decembra. Evropski državljanski forumi se bodo novembra sestali prek spleta, prva dva foruma pa bosta dokončala svoja priporočila in jih decembra predstavila skupščini.

Povzetki plenarne skupščine ter posnetek tiskovne konference s tremi sopredsedniki so na voljo na spletnem mestu Europe by Satellite. Poročila s prvih srečanj forumov ter seznami prenosov in podtem, ki so jih državljani izbrali za nadaljnje razprave, so na voljo na večjezični digitalni platformi.

Več:

O forumih in večjezični digitalni platformi

Več informacij

 

Več informacij

Datum objave
25. oktober 2021