Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice11. november 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Dve novi zdravili proti COVID-19

Evropska agencija za zdravila (EMA) je izdala pozitivno mnenje za dve zdravili proti COVID-19, in sicer Ronapreve in Regkirona, ki ju je Evropska komisija v okviru strategije EU za terapevtike proti COVID-19 opredelila kot obetavna terapevtika.

Students and medical researchers at the Université Libre de Bruxelles

Zdravili sta namenjeni uporabi v zgodnjih fazah okužbe na podlagi protivirusnih monoklonskih protiteles.

»Število okužb s COVID-19 v skoraj vseh državah članicah narašča, zato je spodbudno videti mnoga obetavna zdravila v razvoju kot del naše strategije za terapevtike proti COVID-19. Včeraj smo naredili pomemben korak k doseganju našega cilja, in sicer odobritve do petih novih zdravil v EU do konca leta.

Cepljenje je še vedno ključno orodje za boj proti COVID-19, zaščito pred okužbo, hospitalizacijo, izgubo življenj in dolgotrajnimi posledicami bolezni. EU ima sicer eno najvišjih stopenj precepljenosti na svetu, vendar bodo ljudje še naprej zbolevali in potrebovali varno in učinkovito zdravljenje za boj proti okužbam in izboljšanje možnosti ne samo za hitrejše okrevanje, temveč tudi za preživetje,« je med drugim dejala evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stela Kiriakides.

Več:

Več informacij

Datum objave
11. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji